Від авіакомпаній вимагають 6 млн. доларів за відмову перевезти огрядну пасажирку

— 28 листопада 2012, 10:10

Вілма Солтеж збиралася повернутися в жовтні цього року додому з Європи. Вона важила 193 кг, і авіакомпанія двічі знімала її з рейсів, пише Бі-бі-сі.

Вона відмовлялася від послуг місцевих медиків і померла від ниркової недостатності до того, як їй було запропоновано новий квиток.

Авіакомпанія Delta Airlines повідомила, що зробила все можливе для того, щоб допомогти цій жінці, однак розмістити її в літаку виявилося фізично неможливо.

Адвокат Пітер Рона, який представляє інтереси її чоловіка, заявив: "Авіакомпанія погодилася доправити її в Угорщину, і вона несе відповідальність за її повернення".

Вілма Солтеж, угорка за походженням, проводила відпустку на батьківщині в Угорщині і збиралася повернутися в Нью-Йорк для продовження лікування.

ВІДЕО ДНЯ

Вона страждала від діабету і захворювання нирок. За деякими повідомленнями, вона не довіряла угорським лікарям.

Однак голландська авіалінія KLM не зуміла знайти їй місце на рейсі, на який вона купила два квитки, щоб розміститися на двох сусідніх кріслах.

Їй запропонували дістатися Праги, де їй обіцяли місця на більш великому літаку компанії Delta Airlines.

Як заявив адвокат, пасажирка не зуміла застебнути на собі ремінь безпеки. Капітан, що вийшов з кабіни повітряного судна розпорядився зняти її з рейсу.Незабаром після цього Вілма Солтеж померла.

У заяві компанії Delta Airlines йдеться, що її співробітники зробили все можливе, щоб допомогти пасажирці.

"Наші дані свідчать, що співробітники компанії в Празі протягом майже години неодноразово намагалися забезпечити їй доступ на борт літака, однак їм це не вдалося", - йдеться в заяві компанії.

Чоловік покійної домагається виплати компаніями Delta Airlines і KLM компенсації на суму 6 млн. доларів.

Реклама:

Головне сьогодні