Італійська Ла Скала скасувала прем'єру через страйк хористів

— 20 грудня 2012, 10:57

Хористи, що беруть участь в балеті "Ромео і Джульєтта", висловили таким чином свій протест хореографу, який попросив їх крім своїх прямих обов'язків виконати і нескладні танцювальні па, пише Бі-бі-сі.

Співаки зажадали додаткової оплати за появу на сцені в несподіваному для них амплуа.

Однак Ла Скала вважає, що "нічого екстраординарного" ​​в цьому проханні не було, та й грошей на надбавку для хористів у театру немає.
Однак проблеми у керівництва виникли не тільки із співаками, але і з балеринами.

Служительки Мельпомени стали скаржитися на декорації постановки. Справа в тому, що їм доводиться танцювати на похилій платформі, встановленій на сцені, а від цього, за словами балерин, у них болить спина.

За словами прес-секретаря Ла Скали, зараз балерини передумали і вже не загрожують зірвати театральний сезон, стверджуючи, що вони "дуже зацікавлені" у долі перформенсу.

Танцівниці "всього лише хотіли привернути увагу до деяких проблем цього театрального проекту", - додала вона.

Хористи, однак, не збираються здаватися і підтвердили свої наміри страйкувати.

"Ми і не думали домагатися скасування прем'єри", - говорить Мауро Пеконі, що співає в хорі Ла Скали, а також є представником однієї з профспілок.

За словами Мауро, "керівництво театру навідріз відмовилося вести переговори і скасувало прем'єру, хористи ж були готові продовжувати діалог".

Як розповідає член трупи, нова постановка "Ромео і Джульєтти" відрізняється від колишніх: співаки повинні знаходитися не "за кадром", а на сцені, в костюмах і брати участь в балеті.

Це означає, що, перебуваючи весь час на сцені, хористи повинні будуть знати всі свої номери назубок. "Умови контракту виходять зовсім іншими, а значить, нам повинні платити компенсацію", - вважає Мауро Пеконі.

У середу Ла Скала збиралася відкрити свій сезон новою постановкою балету "Ромео і Джульєтта".

В офіційній заяві на сайті театру йдеться, що Ла Скала висловлює свої "глибокі співчуття" з приводу скасування спектаклю і приносить вибачення глядачам, які купили квитки на прем'єру.

Реклама:

Головне сьогодні