Успішні сольні артисти гинуть удвічі частіше, ніж учасники гуртів – дослідники

— 21 грудня 2012, 10:58

Причому для європейських співаків та співачок вірогідність передчасної смерті становить 1:10, а для американських – 1:5.

Про це пише Тhe Daily Mail із посиланням на BMJ Open.

Учені проаналізували дані щодо 1489 зірок поп- та рок-музики, які досягли слави в проміжку між 1956-м та 2006-м роком. До лютого 2012-го року 137 із них уже померли. Половина з тих, хто помер через наркотики, алкоголь або насильницькою смертю, мали в дитинстві якусь негативну подію.

"Сольні артисти здебільшого ставляться до життя як відлюдники – навмисне обираючи самотність", - каже психолог Хані Ленгкастер-Джеймс.

"Вони можуть опинитися в ситуації, де всі, хто є поряд із ними – оплачувані працівники – гуру PR, менеджер – усі зацікавлені в них із фінансової точки зору, а не з точки зору їх особистих потреб – артистові важко зрозуміти, кому можна довіряти", - додає вона.

Сольні артисти через роз’їзди тривалий час перебувають далеко від родичів та друзів, оточуючі бачать лише їхній публічний імідж, і все це може змушувати їх почуватися нікому не потрібними, самотніми та неповноцінними.

Дослідники встановили, що навіть серед пересічних людей довше живуть ті, хто має підтримку близьких людей, зазначає Ленгкастер-Джеймс.

Реклама:

Головне сьогодні