У Франції пропонують ввести "сухий закон" для молодих водіїв

— 25 грудня 2012, 10:56

Пропонується повністю виключити вживання спиртного для водіїв у віці від 18 до 24 років. За статистикою, саме ця категорія здійснює чверть всіх дорожніх аварій в країні, які закінчуються смертельними випадками.

Як повідомляють Вести.ru із посиланням на ІТАР-ТАСС, дана пропозиція буде розглянута Національною радою з питань безпеки дорожнього руху (НРПБДР) наступного року.

"Ми винесемо на розгляд НРПБДР питання про можливість застосування цього положення для всіх водіїв у віці 18-24 років", - повідомив уповноважений з питань безпеки дорожнього руху Франції Фредерік Пешнар.

За статистикою, 25% всіх дорожньо-транспортних пригод зі смертельним результатом припадає саме на водіїв із зазначеної вікової категорії. Молоді люди у віці 18-24 років становлять 9% населення Франції.

"Причиною 40% таких аварій є алкоголь. Не можна, щоб смертність на дорогах перетворилася на неминучість. Крім того, треба пам'ятати про те, що крім загиблих ще треба врахувати тих, хто в результаті таких ДТП залишився калікою на все життя", - пояснив Пешнар .

В країні вже діє сухий закон для водіїв автобусів. Для решти автомобілістів допустима наявність в крові 0,5 проміле. Утім, влітку поточного року влада Франції ввела закон, що зобов'язує всіх водіїв возити з собою алкотестер.

Передбачалося, що за відсутність приладу в машині водія штрафуватимуть на 11 євро. Однак поки що санкції не ввели, адже фармацевтичні компанії не зуміли поставити на ринок необхідну кількість алкотестерів. Через це введення штрафу було вирішено перенести на весну 2013 року.

Реклама:

Головне сьогодні