Питань для зовнішнього оцінювання не вистачає, вони вже повторюються – експерт

— 26 грудня 2012, 13:21

Про це на прес-конференції у середу заявив колишній директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, повідомляють "Українські новини".

"(На одній із прес-конференцій) було заявлено, що кількість завдань у тестах з історії України і фізику в 2013 році буде скорочено. Я пояснюю це тим, що Український центр оцінювання якості освіти дійшов до ситуації, коли немає достатньої кількості завдань, щоб їх включати в тест", - сказав він.

З його слів, швидше за все технологічний ланцюг поповнення банку завдань був розірваний, а старі напрацювання питань у банку тестових завдань вичерпані.

Лікарчук вважає, що поповнення банку завдань, створеного в 2009 році, останнім часом фактично не було.

Про це може свідчити і той факт, що в завданнях незалежного зовнішнього тестування повторювалися питання з минулих років.

Лікарчук підкреслив складність підготовки тестових завдань для ВНО і малу кількість фахівців, здатних їх розробляти.

На його думку, ситуація зі зменшенням кількості завдань у тестах з фізики та історії України загрожує зниженням адекватності оцінювання знань абітурієнтів за цими предметами.

Як відомо, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту має намір провести зовнішнє незалежне тестування в 2013 році з 3 по 27 червня.

Реклама:

Головне сьогодні