Актори, фільми яких заробили найбільше: топ-10

Голлівудськй актор Роберт Дауні-молодший став найкасовішою кінозіркою цього року.

Видання "Forbеs" оприлюднило рейтинг акторів, фільми за участю яких заробили за останній рік найбільше.

Виконавець ролі у фільмі "Залізна людина" Роберт Дауні-молодший очолив список найкасовіших акторів 2012-го року. Цього року він з'явився у фантастичному блокбастері "Месники", який зібрав у світовому прокаті 1,5 мільярда доларів і посів третє місце у списку найкасовіших фільмів всіх часів.

Дауні-молодший став найкасовішим завдяки "Месникам"

Другою у рейтингу "Forbes" стала скандальна актриса Крістен Стюарт. Цього року вона з'явилася відразу у двох великих проектах - "Білосніжка і мисливець" та останній частині саги про "Сутінки". Прибуток обох стрічок склав 1,2 мільярда доларів.

Зірка "Бетмена" Крістіан Бейл замикає трійку лідерів завдяки ролі у фільмі "Темний лицар: Відродження легенди" - завершальної частини трилогії Крістофера Нолана. Світові збори блокбастера склали рівно 1 доларів мільярд.

Фільми про Джеймса Бонда завжди користувалися популярністю, але успіх трилера "007 Координати Скайфолл" з Деніелом Крейгом перевершив усі очікування. Картина зібрала вже 951 мільйон і досі йде у прокаті.



П'ятим у списку найкасовіших акторів став Роберт Паттінсон переважно завдяки ролі вампіра Едварда в останній частині саги "Сутінки". Сукупний заробіток фільмів за участю Роберта склав 793 мільйони доларів.

У 2012-му році Тейлор Лотнер з'явився тільки в одному фільмі – фінальній частині "Сутінкової саги". Але цього вистачило, щоб забезпечити йому шосте місце в рейтингу із сумою у 779 мільйонів доларів.

Цього року актор Ендрю Гарфілд дебютував в ролі "Людини-павука" у новій частині франшизи. Картина зібрала в світовому прокаті 752 мільйона доларів, завдяки чому Гарфілд став сьомим у списку найкасовіших акторів.

Гарфілд також відомий за роллю у фільмі "Соціальна мережа" про створення Facebook

Актриса Дженніфер Лоуренс опинилася на 8-й сходинці завдяки ролі в екранізації бестселера "Голодні ігри". Картина зібрала у світовому прокаті 687 мільйонів доларів. Решту 60 мільйонів принесли фільм жахів "Будинок в кінці вулиці" та трагікомедія "Мій хлопець - псих!".

Дев'яте місце посів Вілл Сміт з фільмом "Люди в чорному 3". Його збори склали 624 мільйона доларів.

Марк Уолберг замикає десятку найкасовіших акторів завдяки комедії для дорослих "Третій зайвий", яка зібрала у світовому прокаті понад півмільярда доларів.

Фото Reuters з сайтів "Intelligencer.ca" та "The Guardian", фото АР з сайту "The Guardian"

Реклама:

Головне сьогодні