Поліція зробила сенсаційну заяву щодо скандалу із телеведучим-педофілом

— 11 січня 2013, 16:35

Про це йдеться в доповіді про сексуальні злочини колишнього ведучого Бі-бі-сі, які тривали більше п'ятдесяти років.

Спільну доповідь підготувала лондонська поліція і Національне товариство із запобігання жорстокому поводженню з дітьми (NSPCC).
У доповіді йдеться про 214 злочинів, скоєних Севілем, включаючи 34 згвалтування.

Поліцейські стверджують, що їм вдалося отримати "переконливу картину масштабних сексуальних злочинів серійного гвалтівника".
Міністерство охорони здоров'я заявило, що доповідь показує необхідність "винести уроки з його злочинів".

Після програми про Севіла на телеканалі ITV, яка вийшла у жовтні, десятки жінок виступили із звинуваченнями в тому, що ведучий залицявся до них, а в декількох випадках і гвалтував їх, у тому числі і в приміщеннях Бі-бі-сі.

У доповіді, оприлюдненій у п'ятницю, йдеться про те, що вдалося встановити поліцейським і співробітникам NSPCC після початку операції "тисового дерева" (Operation Yewtree) три місяці тому.

Зокрема в доповіді говориться, що Севіл був серійним гвалтівником і його злочини були скоєні у багатьох установах, включаючи лікарні і хоспіси.
У грудні 2011 в програмі Бі-бі-сі Newsnight вирішили не випускати в ефір журналістське розслідування про Джиммі Севіла.

[L]У жовтні конкурент Бі-бі-сі телекомпанія ITV випустила в ефір власне розслідування. Це, в свою чергу, призвело до нових питань щодо того, чому розслідування програми Newsnight так і не вийшло в ефір, і чи не було це спробою зам'яти тему.

Було розпочато декілька внутрішніх і зовнішніх розслідувань. Редактор програми Newsnight Пітер Ріппон був відсторонений від посади на час розслідування, яке проводив колишній глава Sky News Логін Поллард.

Незалежна комісія Полларда не знайшла доказів того, що були спроби приховати факти домагань з боку керівництва програми або корпорації.
В той же час в документі містилася критика керівників Newsnight.

Колишній ведучий Бі-бі-сі помер у віці 84 років у жовтні 2011 року, за рік до появи передачі ITV, що розповідає про темний бік його життя.

Реклама:

Головне сьогодні