Facebook впроваджує новий пошук

— 16 січня 2013, 11:34

Це пошук, побудований на зв‘язках між об‘єктами всередині Facebook. Об‘єкти – це люди, місця, бренди, фото, відео, коментарі і т.д., повідомляє Watcher.com.ua.

На відміну від стандартного веб-пошуку (наприклад, як у Google чи Яндекса), Graph Search дає результати, які напряму залежать від ваших зв‘язків з об‘єктами всередині соцмережі.

Наприклад, на запитання "places I visited with friends in 2012" ("місця, які я відвідав з друзями у 2012-ому") у Graph Search ви отримаєте перелік місць, які ви відвідували в 2012 році з вашими друзями (якщо про це була відповідна інформація у соцмережі).

Це означає, що у Graph Search ви можете шукати лише інформацію, представлену у вигляді об‘єктів.

Система наразі працює в бета-режимі і лише з 4-ма грумипа об‘єктів:

Люди: наприклад, "друзі, що живуть в моєму місті", "інженери-програмісти, що живуть в Сан-Франциско, які захоплюються лижним спортом", "користувачі, яким подобається те ж, що й мені", "користувачі, які захоплюються тенісом і живуть поблизу".

Фотографії: "фотографії моєї сім’ї", "фотографії моїх друзів, зроблені в Нью-Йорку", "фотографії Ейфелевої вежі".

Місця: "ресторани в Сан-Франциско", "міста, які відвідали члени моєї сім’ї", "індійські ресторани, які подобаються моїм друзям з Індії".

Інтереси: "музика, яка подобається моїм друзям", "мови, якими володіють мої друзі", "стратегічні ігри, в які грають друзі моїх друзів", "фільми, які подобаються режисерам" і т.д.

З часом будуть з'являтись інші об‘єкти та більш складні системи зв‘язків між ними.

Реклама:

Головне сьогодні