Тест

Після тривалого скандалу Богатирьова призначила керівника "Охматдиту"

Про це сам Галдуш розповів у коментарі "Українській правді. Життя".

"Я щойно зустрічався з Раїсою Василівною. Вона мене призначила головним лікарем і доручила керувати лікарнею і терміново писати стратегію розвитку лікарні", - додав сказав Гладуш.

Як відомо, у четвер він заявляв, що Богатирьова не виконує розпорядження Кабміну від 24 грудня 2012 року.

Це розпорядження скасовувало останні зміни МОЗу в "Охматдиті", якими приймався новий статут і скасовувалась посада гендиректора, натомість керувати лікарнею мав головний лікар. Ним був призначений Володимир Поворознюк і саме він мав керувати лікарнею. Розпорядження Кабміну скасовувало це призначення.

"Після 24 грудня я написав наказ про те, що вступаю у свої обов'язки генерального директора і пішов до міністра охорони здоров’я повідомити, що я керівник і готовий керувати. Вона (Богатирьова) каже – ні. Виявляється, вони вже новий статут зробили", - розповідав у четвер Юрій Гладуш.

"Більш того, ось вам наказ, де не головним лікарем призначено, а уповноважено виконувати обов’язки головного лікаря Володимира Поворознюка", - додав він.

"Мені в присутності двох заступників міністра і в.о. головного лікаря кажуть, що для нас це (розпорядження Кабміну від 24 грудня) нічого не означає, у нас зовсім інший рівень. Ми на зовсім іншому рівні питання вирішуємо. Тому цього не буде", - розказав Гладуш.

[L]Як відомо, 24 грудня 2012 року Микола Азаров підписав розпорядження, яке скасовувало наказ про призначення Володимира Поворознюка керівником національної лікарні "Охматдит".

Також скасували наказ МОЗ від 28 листопада 2012 року № 258-о "Про затвердження нової редакції Статуту Національної дитячої лікарні "Охматдит" МОЗ України".

Крім того, скасовано наказ Мінздоров’я від 4 грудня 2012 року № 270-о "Про приведення організаційної структури Національної дитячої лікарні "Охматдит" МОЗ України у відповідність до Статуту".

Раніше до цього МОЗ повідомляв, що згідно зі статутом "Охматдиту" було ліквідовано дві посади – гендиректора і головного лікаря закладу – і введено одну посаду головного лікаря.

Колишній гендиректор "Охматдиту" своє звільнення оскаржував.

Міністерству охорони здоров’я Кабмін 24 грудня доручив затвердити у 3-денний строк нову редакцію Статуту "Охматдиту", передбачивши в ньому "утворення наглядової ради, а також норму про те, що генеральний директор лікарні призначається на посаду та звільняється з посади за погодженням з Кабінетом міністрів".

В уряді пояснювали, що все це робилося на виконання доручення президента Віктора Януковича від 21 грудня 2012 року і "з метою збереження доступності та забезпечення якості високоспеціалізованої медичної допомоги дітям", яка надається у "Охматдиті".