Альбер II розкритикував голлівудський фільм про його матір Грейс Келлі

— 18 січня 2013, 12:59

На думку князя, фільм під назвою "Грейс з Монако" є "історично недостовірним", пише Бі-бі-сі.

Альбер II і його сестри - Кароліна і Стефанія - виступили з офіційною заявою після того, як продюсери кінострічки заявили в інтерв'ю французькому журналу, що двір Монако схвалив зйомки фільму, головну роль в якому зіграє Ніколь Кідман.

Влада Монако цю інформацію спростовує.

За словами нащадків Келлі і принца Реньє, фільм містить "значні історичні неточності і ряд відмінних сцен".

Продюсер фільму П'єр-Анж Ле Погам раніше заявив, що фільм був спочатку задуманий як художній твір.

"Княжа родина хоче підкреслити, що фільм в жодному разі не є біографією, - йдеться в заяві. - Він детально демонструє одну переписану і "даремно прикрашену" сторінку з історії князівства Монако і його сімейства".

У кінострічці буде показаний період через 6 років після одруження Грейс Келлі і принца Реньє III, коли французький президент Шарль де Голль оголосив блокаду Монако, розгніваний його статусом "податкової гавані" для багатих французів.

У фільмі, зокрема, показано, як принцеса підтримувала свого чоловіка під час непростих дипломатичних переговорів, які призвели до виникнення нової конституції Монако.

Князівський будинок Грімальді оголосив, що був "здивований", отримавши сценарій фільму, і заявив, що ні в якому разі не хоче асоціюватися з цим проектом.

Він також передав продюсерам список із змінами, які, на думку представників князівства, необхідно внести в сценарій, проте не всі вони були прийняті до уваги.

"Фільм не ставив собі за мету зобразити правдиву історію князівства", - підкреслив раніше французький продюсер.

Монако, займає всього 2 квадратних кілометри, є найменою державою світу після Ватикану.

Реклама:

Головне сьогодні