У високого чоловіка більше шансів одружитися - вчені

— 21 січня 2013, 13:44

Жінки обирають вищих чоловіків, а чоловіки обирають менших жінок, пише The Independent.

У першому дослідженні, присвяченому тому, як уподобання партнерів співвідносяться з їх реальним вибором, вчені встановили, що в 92,5% пар чоловік вище за жінку при середній різниці в зрості - 14 см.

Попередні дослідження показали, що у високих чоловіків є більше шансів одружитися та народити дітей. Утім, занадто великий зріст, так само як і малий, знижує привабливість чоловіка.

Звичайно, на вибір партнера впливають і інші фактори, в тому числі фізична привабливість, вага і рівень освіти. Так, високий чоловік також дає жінці повне право носити високі підбори.

Нове дослідження голландських учених вперше продемонструвало, що подібна перевага (щоб чоловік був вище, але не занадто високим) співвідноситься з реальним вибором.

Утім, в деяких випадках обидві статі приречені на розчарування, бо їх уявлення про різницю в зрості часто не збігаються. Жінки воліють бачити більшу різницю в зрості, ніж чоловіки.

"Так з'являються пари, в яких переваги по зросту партнера оптимальні або для чоловіка, або для жінки, або обидва не задоволені співвідношенням", - наводить видання слова Герта Стульпа з Університету Гронінгена.

Реклама:

Головне сьогодні