У німців з'явився новий тренд - обмін їжею

— 22 січня 2013, 16:06

Він пропонує новий тренд – ділитися їжею з ближнім, повідомляє Deutsche Welle.

Кожен охочий – і приватна особа, і підприємство – можуть зареєструватися на спеціальному сайті та створити віртуальний кошик, описавши продукти, які безкоштовно пропонує іншим.

"Місця зустрічі", де міняються їжею, можна побачити на інтерактивній мапі. Далі люди обмінюються мейлами та домовляються, хто і що забере.

Той, хто не бажає запрошувати незнайомців до себе додому, може залишити продукти в точці обміну їжею – foodsharing-Hotspot. Це звичайнісінька шафа десь у центрі міста, куди зносять харчі.

Наступний крок – створення додатку для смартфонів. Тоді дорогою з роботи додому користувачі зможуть швиденько перевіряти, чи не "валяється щось на дорозі", тобто чи не залишив хтось їжу поблизу.

Активіст сервісу - німецький режисер документального кіно Валентин Турн. У його стрічці "Смак відходів" ("Taste of Waste", 2011) ідеться про суспільство, що живе, як вареник у маслі, не знаючи ціни їжі.

"Коли я мушу їхати через усе місто, щоб забрати кілограм картоплі, екологічна користь зникає, - коментує Валентин Турн. - Тому ми хочемо, щоб кількість учасників зросла вдесятеро".

Мета видається реалістичною, адже протягом першого місяця роботи порталу зареєструвалися понад п'ять тисяч людей.

Реклама:

Головне сьогодні