Facebook погіршує настрій кожному третьому користувачеві

— 22 січня 2013, 18:12

Яскраві й радісні фото чужих подорожей, розповіді про прекрасну роботу чи бурхливе соціальне життя викликають заздрість та поглиблюють відчуття самотності та невдоволення життям.

Це підтвердили одразу два дослідження: експертів з берлінського Університету імені Гумбольдта і Технічного університету в Дармштадті.

Про це повідомляє The Daily Mail.

У ході досліджень німецькі вчені опитали 600 добровольців. Вони дійшли висновку: людям, котрі мають звичку сидіти на таких сайтах, більше загрожує депресія та соціальна ізоляція. Люди нещасливі та незадоволені своїм життям частіше не пишуть самі, а лише читають повідомлення "друзів" та переглядають їхні фото.

30% учасників назвали почуття заздрості головною причиною того, чому після відвідування Facebook у них може зіпсуватися настрій. 36% зізналися, що "час" або "дуже часто" почуваються засмученими, побувавши на цьому сайті.

ВІДЕО ДНЯ

Наприклад, один із респондентів пригадав, як зажурився, побачивши, що його інтернет-друг отримав більше привітань із днем народження, ніж він.

"Успіх, таланти і добробут викликають реакцію заздрощів… Кожен, хто розміщує свій пост, зажди намагається змалювати себе якнайкраще, ось чому пости переважно позитивні", - кажуть дослідники.

Між тим "френди" часто намагаються виміряти власний успіх та популярність на основі того, що читають на сайті про інших, переоцінюючи їхній рівень щастя, зауважують вчені.

Реклама:

Головне сьогодні