Сильний сморід "атакує" Британію і Францію

— 23 січня 2013, 15:37

Деякі описували його як запах тухлих яєць, інші вловили в ньому аромати злежалої капусти, пише Бі-бі-сі.

Але більшості людей він нагадав запах бензинових парів.

Викликав цей сморід витік газу на хімічному заводі у французькому Руані, розташованому майже за 100 кілометрів на північний захід від Парижа.

Міністр екології Франції Дельфін Бато у вівторок в терміновому порядку повернулася з поїздки до Німеччини, після того як пари поширилися над французькою столицею і навіть викликали скасування матчу 1/16 фіналу Кубка Франції.

Незважаючи на запевнення влади в безпеці газу, французькі соціальні мережі переповнені скаргами людей на головний біль і нудоту через запах, схожого на "сирі яйця".

Неприємний запах викликав газ меркаптан (тіол) - нешкідлива добавка до природного газу. І хоча він не токсичний, але має вельми неприємний запах.

У вівторок пари цього газу долетіли до містечка Танбрідж Уеллс в графстві Кент, розташованого майже в 200 кілометрах від Руана.
За словами співробітниці автоінспеціі, працюючої в центрі міста, першим про неприємний запах їм повідомили автомобілісти.

На екстрений номер національної служби газу надійшло так багато дзвінків з регіону, який потрапив під хмару меркаптана, що людей стали попереджати, що їм буде важко додзвонитися.

Поліція в графствах Сассекс, Кент і Суррей також отримала кілька дзвінків від стривожених місцевих жителів, проте поліцейські незабаром зробили заяву, в якій заперечується можливість якоїсь потенційної загрози.

Реклама:

Головне сьогодні