Тест

Українці впевнені, що більшість продуктів містить ГМО - дослідження

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного компанією Research & Branding Group, які цитує Інтерфакс.

Протилежна думка в 16% опитаних.

В той же час опитування показало: майже половина респондентів (45%) вважають, що ГМО містяться в рівній мірі як в українських, так і імпортних продуктах.

Разом з тим третина українців (28%) вважає, що продуктів харчування, що містять ГМО, більше серед імпортних, а 19% - серед українських. За результатами соціологічного дослідження, менше половини опитаних (45%) іноді звертають увагу на маркування, в той час як 27% зовсім не звертають увагу на цю інформацію.

А 25% респондентів зазначили, що завжди звертають увагу на інформацію про зміст генно-модифікованих організмів у продукті харчування. Крім того, більшість респондентів (71%) стверджують, що тема генно-модифікованих організмів для них актуальна.

При цьому 25% вважають цю тему особисто для себе неактуальною. Тим часом для жінок тема ГМО більше актуальна (74%), ніж для чоловіків (66%). Майже три чверті (74%) опитаних стверджують, що знають про те, що собою являють генно-модифіковані організми, протилежну думку у 23% респондентів.

Як свідчать результати опитування, 80% українців упевнені, що ГМО небезпечні для здоров'я людей, а кожен десятий (10%) дотримується протилежної думки.

Актуальною для країни проблему генно-модифікованих організмів у продуктах харчування вважає 80% опитаних, тоді як у 13% має протилежну точку зору.