Українські авіакомпанії штрафуватимуть за скасування рейсу

— 24 січня 2013, 11:37

Про це заявив голова відомства Володимир Козак, якого цитують Коментарі.

За його словами, зокрема новими правилами встановлені єдині розміри компенсацій пасажирам, як при міжнародних, так і при внутрішніх авіаперевезеннях у разі відмови авіакомпанією в перевезенні, скасування або затримки рейсу.

"У правилах зазначено заходи, які може вживати Державна авіаційна служба відносно тих авіакомпаній, які не виконують свої зобов´язання перед пасажирами. Щодня о 10:00 кожна авіакомпанія має повідомляти авіаслужби про затримки рейсів та вжиті заходи для вирішення ситуації", - сказав Козак.

Міністр зазначив, що Державіаслужба матиме право накласти штрафні санкції на авіакомпанію.

Нагадаємо, у вересні 2012 року стало відомо, що Міністерство інфраструктури має намір запровадити нові правила для українських авіакомпаній з перевезення пасажирів і багажу, згідно з якими збільшується компенсація за загублений багаж і змінюється порядок компенсації при скасуванні рейсу.

Згідно з новими правилами, якщо пасажирам відмовлено у перевезенні проти їх бажання, авіаперевізник повинен виплатити компенсацію в залежності від дальності польоту від 250 євро до 600 євро.

Сума компенсації за затримку багажу не зміниться і складе 50 доларів США, однак за втрату багажу перевізник повинен буде виплатити 1200 євро кожному пасажиру незалежно від ваги та кількості багажу.

Планується, що ця компенсація пошириться і на пасажирів внутрішніх рейсів.

Реклама:

Головне сьогодні