Google заповнив "білі плями" на карті КНДР

— 29 січня 2013, 08:44

Нові дані розміщені в додатку Google Map Maker, яке дозволяє людям самим доповнювати інформацію на сайті, пише Бі-бі-сі.

Програму раніше успішно випробували на прикладі Іраку та Афганістану.Ці карти стали доступні після візиту до Північної Кореї виконавчого директора Google Еріка Шмідта, який побував там з гуманітарною місією.

Головним джерелом для складання нових карт Північної Кореї, мешканці якої не мають доступу до інтернету, стали супутникові знімки.Допомогу в складанні карт надали також мешканці сусідньої Південної Кореї.

"Хоча Північна Корея викликає інтерес у багатьох людей в світі, ці карти особливо важливі для південних корейців, багато з яких мають родичів на півночі", - пояснив старший менеджер Google Map Maker Джайант Мисора.

Одним з тих, хто взяв активну участь у складанні карт, став австралієць Себастіан ван Ойен.

"Я завжди хотів відвідати Північну Корею, але оскільки її практично не було на карті, я вирішив допомогти зі збором інформації, хоча б для того, щоб зрозуміти, як і куди там можна дістатися", - розповів ван Ойен.

За його словами, супутникові знімки дуже допомогли, хоча вони відрізнялися за якістю та часом зйомки. Але найбільшим недоліком він вважає закритість північнокорейського суспільства.

"Не варто забувати, що в Північній Кореї дуже багато зон з обмеженим доступом, і вам просто ніде дізнатися, що це за об'єкт, - хвилюється ван Ойен. - С загальною картою ще куди не йшло, а от коли ви доходите до масштабу вулиці, тут починаються серйозні проблеми ".

Реклама:

Головне сьогодні