Вчені: коти вбивають мільярди тварин

— 30 січня 2013, 08:03

Такими є дані нового дослідження вчених Смітсонівського інституту біології охорони природи та Служби охорони риб і диких тварин, повідомляє Бі-бі-сі.

Вчені вважають, що найбільшу загрозу представляють дикі і бездомні коти.

Вони також вказують, що домашні кішки теж вбивають птахів і тварин, і пишуть, що господарі повинні вжити заходів, щоб зменшити число їх жертв.

Автори статті пишуть, що в пазурах котів у США гине більше тварин і птахів, ніж в ДТП, а також від отруєнь і від зіткнень з будівлями.
Є докладні описи того, як інстинкт вбивці домашніх котів призвів до знищення багатьох видів тварин на островах у різних регіонах світу. Саме їх вважають винними у знищенні 33 видів тварин.

Проте їх вплив на материкових тварин простежити важче.

"Я сподіваюся, що наші дані, які вказують на високу смертність серед тварин, переконають власників котів, що їх краще не випускати на вулицю. Я також сподіваюся, що на наші дані звернуть увагу політики, науковці та ті, хто займається охороною навколишнього середовища, адже коти-хижаки вбивають тварин у величезних кількостях".

Представниця британської добродійної організації Королівського товариства захисту тварин заявила, що якщо котам вішати нашийник з дзвіночком, то число жертв зменшується щонайменше на третину.

Реклама:

Головне сьогодні