У Малайзії отруїлися рідкісні слони-пігмеї

— 30 січня 2013, 12:01

Представники заповідника вважають, що слонів отруїли, пише Бі-бі-сі.

Всі слони-пігмеї померли від внутрішніх крововиливів і були виявлені в одному районі лісового заповідника Гунунг Рара в штаті Сабах неподалік один від одного.

В одному випадку поруч з тілом загиблої слонихи було знайдене тримісячне слоненя, яке намагалося розбудити її.

Міністр з екології в уряді штату Масіді Манджун заявив, що справі охорони природи і всьому штату Сабах завдано серйозної шкоди.
Сен Натан, голова ветеринарної служби в цьому заповіднику на острові Борнео, заявив, що всі загиблі слони, ймовірно, належали до однієї сім'ї, а вік їх становив від чотирьох до 20 років.

Тіла чотирьох слонів були виявлені минулого тижня, але через два дні співробітники заповідника знайшли ще чотирьох мертвих або вмираючих тварин.

У загиблих слонів не були видалені хоботи, і вони не мають вогнепальних ран, що вказує на те, що вони були вбиті не браконьєрами.
Зразки тканин тварин відправлено на хімічний аналіз, але, як повідомив головний ветеринар заповідника, характер ураження травного тракту слонів змушує припустити гостре отруєння.

За оцінками Всесвітнього фонду дикої природи, в даний час в світі залишилося менше півтори тисячі слонів острова Борнео, які в основному мешкають в природних умовах в східній частині штату Сабах.

Це найбільш дрібний підвид азіатських слонів. Вони мають великі вуха, довгі хвости і прямі бивні. Вони знаходяться під загрозою вимирання через лісозаготілю, мисливців і браконьєрів і загального антропогенного тиску.

Реклама:

Головне сьогодні