8-річний українець підняв сорокакілограмову штангу і встановив світовий рекорд. Фото

— 30 січня 2013, 14:25

Новий рекорд світу в категорії "Підняття найбільшої ваги штанги у жимі лежачи у віці 8 років" зафіксовано під час обласних змагань з пауерліфтингу "Богатирські ігри".

Про це повідомила УНІАН працівник прес-служби Інституту фізичної культури Сумського державного педуніверситету імені А.С.Макаренка
Алла Лиховоз.

"Автором рекорду є восьмирічний Єгор Леоненко (особиста вага 39 кг), який тренується під керівництвом викладачів Інституту фізичної культури", - зазначила Алла Лиховоз.

Фото dancor.sumy.ua

За її інформацією, під час змагань спочатку Єгор вижав штангу вагою 37,5 кг, повторивши рекорд світу в 8-річному віці, встановлений у 2007 році 8-річним американцем Ракімом Ведінгтоном, а потім підняв вагу в 40 кг, побивши рекорд.

У фінальному підході він показав ще кращий результат: підняв штангу вагою 41 кг, що і було зафіксовано як новий рекорд світу, підкреслила працівник прес-служби.

"Результат, якому поки що немає рівних у світі, офіційно зареєстрували експерти Національного реєстру Рекордів. Інформацію про нашого Єгора Леоненка буде подано до Книги Рекордів Гіннеса", - розповіла Лиховоз.

За словами особистого тренера юного рекордсмена Андрія Красиліва, Єгор почав жати штангу з 6 років і постійно працює над собою, щоб стати кращим в пауерліфтингу.

Єгору Леоненку вручили кубок "Найсильнішому хлопчику світу". У змаганнях взяли участь понад 50 учасників різного віку з усієї області, які професійно займаються пауерліфтингом (жимом лежачи).

Реклама:

Головне сьогодні