Шалене Різдво: 10 незвичних розваг і традицій

Для більшості людей Різдво – це запашні віти ялинки, шурхотіння паперу від подарунків, вогники, теплі напої та смачнючі наїдки.

Про значно менш спокійні традиції розповідає видання Time.

"Моржі" англійського міста Брайтон щороку на Різдво влаштовують купання в крижаній воді. З теплого одягу на учасниках заходу Christmas Day dip може бути хіба що костюмчик Санта Клауса.

Сотні відчайдухів збираються для святкового запливу й у передмісті Дубліна, Сендікоув. Після занурення учасникам рекомендується сьорбнути бренді.

Чоловіки з баварського високогірного селища Шьонау на честь Різдва вбираються в традиційні костюми, виходять надвір та від душі пуляють із ручних мортир.

Різдвяне змагання щороку проводить один із найстаріших клубів плавців Великої Британії. Організація, відома як Serps була заснована в 1864-му році. Збираючись на озері Серпентин у Лондоні, учасники здійснюють заплив на 100 ярдів (91 метр).

На півдні американського штату Луїзіана в канун Різдва розпалюється безліч багать. Як вірить місцева дітлашня, це для того, щоби Папа Ноель не заблукав і вчасно приніс їм подарунки.

Перед Різдвом в Італії проводиться фестиваль Єпіфанії, головною дієвою особою якого є відьма, La Befana. Зокрема цілий парад чаклунок, котрі вручають діткам дарунки, проходить вулицями міста Урбанія.

Марафони Санта Клаусів щороку відбуваються в різних куточках світу, зокрема в японському місті Кіото.

У канун Різдва на Кубі проходиться Parrandas – дуже гучний релігійний карнавал із барабанами, прикрашеними платформами та салютами. Ця традиція виникла 200 років тому, коли один місцевий священик відрядив хлопчаків-служок на вулиці, калатати по каструлях та сковорідках, щоби люди не проспали опівнічної меси.

Навколо альпійського селища Бішофсвізен на Різдво гасають "солом’яні дияволи" в страшних масках. Цю традицію місцеві мешканці зберегли ще з язичницьких часів.

Любителі "пляжного Різдва" цього дня люблять смажитися на пляжі Бонді, коло Сіднея, Австралія.

Фото AP, Reuters, з Flickr (by rob orchard, lovemardigras, Nicote)

Реклама:

Головне сьогодні