Всі собаки Великобританії матимуть мікрочіпи

— 6 лютого 2013, 16:04

Власникам собак, які відмовляться підкоритися новим вимогам, загрожують штрафи до 500 фунтів (майже 800 доларів), пише Бі-бі-сі.

У мініатюрних чіпах буде міститися інформація про господаря тварини, що дозволить повернути собаку додому у випадку втрати або крадіжки.

Ініціатива англійської влади також дозволить усунути проблему із виявленням собаки, яка наприклад когось вкучила.

За даними уряду, мешканці Англії щорічно гублять або виганяють на вулицю більше 100 тисяч тварин, що коштує платникам податків і благодійним організаціям 57 млн. фунтів (близько 90 млн. доларів).

Британська влада сподівається, що зміни в Законі про добробут тварин допоможуть господарям возз'єднатися зі своїми вихованцями, які загубилися або були вкрадені, і зняти частину навантаження з притулків та місцевої влади.

Зміни в Законі набувають чинності з 6 квітня 2016 року. Власнику собаки, якому до того моменту не буде імплантований чіп, дадуть невеликий термін, щоб виправити ситуацію.

Якщо і тоді господар тварини відмовиться дотримуватися закону, йому доведеться сплатити штраф.

У квітні 2012 року обов'язкове мікрочіпування собак було введено в Північній Ірландії. Подібний захід також розглядався минулого року владою Уельсу, але жодних офіційних рішень поки прийнято не було.

Реклама:

Головне сьогодні