Тест

Кабмін затвердив нові правила дорожнього руху

Її було прийнято 11 лютого на закритому засіданні Кабміну, пише Коммерсант.

Так, наприклад вводиться таке поняття як "газон" ("ділянка однорідної території з дерновим покриттям, що штучно створюється шляхом посіву і вирощування дерностворюючих трав") і "маневрування" ("початок руху, перелаштування ТЗ із одної смуги в іншу, поворот праворуч чи ліворуч, розворот, рух заднім ходом, з'їзд на узбіччя"). Зупинка і стоянка на газонах буде заборонена.

Згідно із новими правилами ПДД, дороговкази будуть мати перевагу перед дорожньою розміткою.

Крім того, буде введено ряд нових дорожніх знаків, наприклад, "Пункт зупинки трамвая", "Кінець пункту зупинки трамвая", "Культова споруда", "Промислова зона", "Фото-, відеофіксація порушень".

До білої та жовтої дорожньої розмітки додасться розмітка синього (місця паркування на проїжджій частині) та помаранчевого кольору (тимчасова розмітка).

Також у новій редакції закріплено положення, згідно з яким з 1 жовтня по 1 травня всі транспортні засоби за межами населених пунктів повинні будуть їздити з увімкненими ходовими вогнями або ближнім світлом фар.

Це, на думку авторів змін, дозволить поліпшити реакцію водіїв на мінливі дорожні умови. З ПДР виключено пункт, згідно з яким обгін транспортних засобів дозволяється лише з лівого боку.

У новій редакції немає чіткого положення про необхідність зміни шин з початком нового сезону. Вказується лише, що в разі постійної експлуатації транспортного засобу на дорогах із слизькою проїжджою частиною "рекомендується використовувати шини, що відповідають стану проїжджої частини".