Авіакатастрофа під Донецьком. Фото. Відео

— 14 лютого 2013, 10:17

Всього на борту літака знаходилися 45 осіб.

Це були футбольні вболівальники, які хотіли відвідати "Донбас-Арену", де 13 лютого о 21:45 в рамках 1/8 фіналу Ліги чемпіонів зустрінуться "Шахтар" і дортмундська "Боруссія".

"Думська" повідомляє, що серед пасажирів було багато відомих одеських бізнесменів і політиків. Є кілька представників судової влади.
Так, в авіакатастрофі загинув помічник глави Одеської обласної ради Валерій Бобков.

Разом з Бобковим летів його 9-річний син. Він живий.

За словами очевидців, у момент аварії літак викотився за межі злітно-посадочної смуги і перекинувся, після чого сталося загоряння.
У свою чергу відомий донецький блогер Денис Казанський на своїй сторінці в мережі Facebook пише, що літак належав "Південним авіалініям".

Причиною катастрофи літака могла стати погана видимість.Так вважає курсант-льотчик Клим, який був присутній у кабіні пілотів в якості практиканта.

"Був у кабіні, але не керував літаком, просто дивився за роботою льотчиків. Думаю, що причина аварії була у поганій видимості. Два рази нас вдарило об землю, а потім все закрутилося, літак повело вправо, загорівся правий двигун і був розлом в районі кабіни пілотів. Через цей розлам люди вибиралися назовні", - пояснив він.

За словами Кліма, екіпаж постраждав не сильно.

Практикант розповів, що допомагав витягати єдину дитину, яка була на борту літака. Це, уточнює курсант, хлопчик 10-12 років (очевидно, син загиблого Бобкова, йому, нагадаємо, дев'ять).

"Хлопець все запитував - де тато. А найсумніше, що кілька хвилин тому я бачив його батька загиблим. Хлопчика ми передали його дядькові", - розповів молодий льотчик.

За матеріалами Інтерфакс, Комсомольская правда в Украине, Думская.

Реклама:

Головне сьогодні