Названо переможців World Press Photo 2013-го. Фото

— 15 лютого 2013, 17:19

На фото Поля Хансена (Paul Hansen) зображено групу чоловіків, які несуть на руках загорнуті у білу тканину тіла померлих братів. Вони загинули вдома, в результаті ракетного удару Ізраїлю, відзначає оргкомітет World Press Photo.

Шведський фотожурналіст Поль Хансен працює у виданні Dagens Nyheter з 2000-го року. Він уже є власником численних нагород, в тому числі він сім разів визнавався кращим фотографом року у своїй країні.

Друге місце отримав турецький фотограф Емін Озмен за світлину допиту і катувань сірійськими повстанцями інформатора в Апелло.

Перша премія за новинне фото отримав аргентинець Родріго Абд. На фотографії зображено поранену жінку після того, як було зруйновано її будинок, обстріляний сирійцями.

Кращою спортивною фотографією названо світлину Чана Вей Сенка з Малайзії. Фото зроблене під час змагань у провінції Західної Суматри.

Перший приз у номінації "Сучасні проблеми" отримав американський фотограф Міка Алберт. На фото - жінка, що збирає сміття під дощем.

В номінації "Історія в фото - сучасні проблеми", першу премію отримав Майка Елан із В'єтнаму. На фото - діти, що відпочивають перед телевізором після школи.

У категорії "Історія звичайного життя" за серію фотографій "Мірелла", премію отримав італієць Фаусто Подавіні. На фото - жфнка піклується про чоловіка, хворого на хворобу Альцгеймера.

У категорії "Природа" власником першої премії став німецький фотограф Крістіан Зіглер. На фото зображена казуарі, які їсть чорниці.

Канадець Пол Ніклен також отрима першу премію в категорії "Природа". На фото - імператорські пінгвіни.

Некомерційна організація World Press Photo щорічно проводить в Амстердамі однойменний конкурс, який за час свого існування став одним з найпрестижним серед фотожурналістів світу.

Всього на конкурс було подано більше 100 тис. фотографій від 5 тис. авторів з 124 країн.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні