Facebook приховає профілі дітей і підлітків від дорослих

— 17 лютого 2013, 15:37

Власники ресурсу розраховують, що нові обмеження допоможуть захистити неповнолітніх користувачів від педофілів і зловмисників, повідомляє Бі-бі-сі.

Фільтр найближчим часом може з'явитися у новому "соціальному пошуковику" Facebook Social Graph, який на початку цього року запустив американський інтернет-гігант.

Social Graph, за словами засновника ресурсу Марка Цукерберга, обіцяє стати третім, услід за новинною стрічкою і розділом Timeline, ключовим елементом найбільшої соцмережі світу.

Ця функція дозволяє поєднувати традиційний онлайн-пошук з соціальними даними від друзів і "друзів друзів".

"Думаю, ця система допоможе розширити зв'язки між користувачами соцмережі і компаніями (або окремими сторінками), - розповів аналітик компанії Ovum Марк Літтл. - Чим більше контактів, тим простіше рекламодавцям знаходити свою цільову аудиторію".

Однак незабаром увагу користувачів і правозахисників привернув один ключовий елемент цієї системи: новий алгоритм дозволяє поєднувати соціальні, географічні та багато інших даних про користувачів.

Керівництво компанії, проте, запевнило, що вони дуже серйозно ставляться до всього, що стосується віку користувачів. Якщо виникнуть підозри, що вік користувача вказано невірно, аккаунт буде заблокований до тих пір, поки його власник не надасть офіційний документ з датою народження.

Реклама:

Головне сьогодні