Американські пенсіонери ігнорують пенсію та хочуть працювати

— 18 лютого 2013, 11:01

Такими є результати опитування соціологічного Інституту Геллапа, пише Радіо Свобода.

Крім цього, поступово зростає вік, коли американець має право йти на заслужений відпочинок: якщо у середині 90-х років минулого століття пенсійний вік був 60, то нині – 67 років.

Багатьох американців похилого віку непокоїть думка, що пенсії може не вистачити для підтримки того рівня життя, до якого вони звикли, працюючи.

Крім цього, країна надто повільно виходить з економічного спаду: нині у США 12 мільйонів безробітних. І, як стверджує статистика, продовжує працювати майже третина американців у віці від 65 до 70 років. Навіть серед тих, кому 75 і більше, 7 відсотків далі працюють.
"За даними урядового Бюро виробничої статистики, ця тенденція працювати у позапенсійному віці почалася дуже давно, – зауважує вашингтонський соціолог Енн Джаффі.

З кінця 70-х подвоїлася кількість американців, які не зупиняються й після того, як досягли 65-річного віку. Кількість працюючих пенсіонерів дедалі зростає, оскільки сягнуло межі 65 років покоління народжених після кінця Другої світової війни, так званих бебі-бумерс".

Але далеко не всі працюючі пенсіонери прагнуть уникнути зменшення своїх доходів. Багато хто не хоче йти на відпочинок тому, що люди живуть довше, не маючи проблем зі станом здоров’я.

Реклама:

Головне сьогодні