Помер учасник першого запису The Beatles

— 18 лютого 2013, 11:40

Останнім часом гітарист, вокаліст і композитор мав серйозні проблеми зі здоров'ям, що стало причиною його госпіталізації в грудні в Німеччині, яку він багато років тому обрав в якості постійного місця проживання, повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Наш дорогий батько і друг, спасибі за твою любов і натхнення", - написали члени сім'ї Шерідана на його сторінці в Facebook.

Ентоні Есмонд О'Шерідан Макгінніті, як звучить повне ім'я музиканта, народився в англійському місті Норвіч (графство Норфолк) 21 травня 1940 року. Його батьки цікавилися класичною музикою, і до семи років Тоні вже опанував скрипку.

Однак на його остаточний вибір вплинув рок-н-рол, і юнак переключився на гітару, зібравши в 1956 році свою першу групу.

Одноліток Джона Леннона, він познайомився з ліверпульцям під час гастролей в Гамбурзі в 1960 році. Вони подружилися і незабаром вже разом виходили на сцену. У квінтеті The Beatles, крім Леннона, тоді грали гітаристи Пол Маккартні і Джордж Харрісон, басист Стюарт Саткліфф і ударник Піт Бест.

Шерідан фактично дав "путівку в життя" молодим "бітлам", ставши першою людиною, хто запросив їх у професійну студію для запису пісень з подальшим виданням на "вінілі".

Будучи вже помітною фігурою на рок-сцені, Тоні обрав "ліверпульську четвірку" в якості акомпануючої групи - основні вокальні партії він виконав сам.

До того моменту колектив покинув Саткліфф, а Маккартні переключився на бас-гітару. Саме платівка 1961 року "My Bonnie", робота над якою велася в Гамбурзі, де тоді виступали Шерідан і "Бітлз", стала переломним моментом в історії квартету, який розпочав запаморочливе сходження на вершину музичного Олімпу.

На диску майбутні легенди рок-н-ролу були відзначені як музичний колектив The Beat Brothers. Пізніше всі їхні спільні записи були перевидані.

У середині 1960-х років Тоні відійшов від активної діяльності, лише час від часу граючи в невеликих клубах. Він також виступав перед американськими військовослужбовцями у В'єтнамі.

Там група Шерідана потрапила під обстріл, в результаті якого загинув один з її учасників. Після повернення до Німеччини він став ведучим музичних програм на місцевому радіо.

Інтерес до творчості Тоні відродився в 1990-і роки, коли світ накрила чергова хвиля бітломанії. У 2002 році він випустив свій останній студійний альбом Vagabond, який присвятив пам'яті збіглого незадовго до цього з життя Харрісона.

Реклама:

Головне сьогодні