Тест

Google представила свої супер-окуляри. Фото. Відео

Відеокліп, що з'явився на YouTube, демонструє окуляри Google Glass в дії, пише Бі-бі-сі.

Компанія також надала можливість випробувати окуляри "творчим особистостям" і розробникам за 1500 доларів.

У перший раз новий продукт Google був представлений під час презентації компанії в 2012 році. Зараз компанія закликає мешканців США пропонувати свої ідеї щодо того, як вони б використовували пристрій.

"Нам потрібні сміливі, творчі особистості, які хочуть приєднатися до нас та взяти участь в майбутньому пристрою, - поділилися в Google. - Поки що ми перебуваємо на ранній стадії і не можемо обіцяти, що все буде ідеально, але ми можемо пообіцяти, що це буде захоплююче ".

У представленому відео показано, як пристрій можна використовувати для фотографування та зйомки відео, а також для відправки знятого матеріалу за допомогою електронної пошти та соціальних мереж. При управлінні пристроєм використовувалися голосові команди.

Серед інших особливостей пристрою є можливість відеочату, на зразок Skype, та отримання необхідної інформації, наприклад, прогнозу погоди або вказівок маршруту. Вся інформація з'являлася на невеликому прозорому екрані, вбудованому в окуляри.

Передбачається, що технології пристроїв, які можна носити на собі, найближчим часом почнуть активно розвиватися. Такі компанії, як Apple, Sony і Microsoft активно розробляють мініатюрні дисплеї, які будуть розташовуватися безпосередньо перед оком користувача.

Серед інших розробок варто відзначити нещодавно випущений годинник Pebble, який передає та отримує інформацію зі смартфона користувача. За чутками, Apple також розробляє подібну концепцію.

Зазначимо, що Служба безпеки України заборонила використання окулярів марки Google в Україні. Заборона відомства пов'язана з тим, що окуляри відомої марки можна віднести до списку заборонених для купівлі та використання предметів.

До такого списку також відносяться: подовжувач для електроприладів з вбудованим мікрофоном, окуляри з вбудованою в оправу на переніссі відеокамерою (як і окуляри Google), годинник з вбудованими адуіо-й відеореєстраторами з пам'яттю 8 ГБ, брелок з вбудованою відеокамерою, закамуфльований під автосигналізацію і т.д .

Всі ці предмети, на думку відомства, є шпигунським устаткуванням та не повинні знаходитися в руках простих громадян.