Тест

Студенти Могилянки порівняли Табачника з Шапокляк, Брєжнєвим і ЖЕКом. Відео

"Знаєте, був такий сумнозвісний Генсек КПРС, любив себе тішити колекціонування всіх можливих і неможливих нагород. Так-от, в українській політиці є свій Брежнєв. Це Дмитро Табачник", - розповідають студенти на відео, яке було викладене на Youtube 27 лютого.

Інше порівняння закінчується: "так-от, у нас в уряді також є така старуха Шапокляк" та "у нас в уряді є теж такий сумнозвісний ЖЕК Дмитро Табачник і до нього скільки не зерталися зробити стипендію на рівні прожиткового мінімуму, вільний вибір предметів, автономію університету, - нічого".

Студенти також поіврняли Табачника з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, і навіть з самою "Києво-Могилянською академією".

Як відомо, Табачник в понеділок порівняв Києво-Могилянську академію з "російською світською левицею" у зв'язку з позовом вузу до Міністерства освіти про захист університетської автономії сучасних стандартів вищої освіти.

Російська "світська левиця" Ксенія Собчак сприйняла на свій рахунок вислів Табачника і відповіла українському чиновникові в Твіттері.

"Табачник зовсім поганий ... застряг десь у році 2004, судячи з того, яке в нього про мене уявлення ... Ну ОК, тоді Могилянка - найкращий ВНЗ України, зі своєю думкою і вільнодумними талановитими студентами. Порівняння - ОК" , - написала Собчак.

У четвер Табачник заявив, що не мав на увазі Ксенію Собчак, коли порівняв Києво-Могилянську академію з російською "світською левицею".

"Я про неї, (Собчак) нічого не казав, бо її прізвище не згадував. Це перше. По друге, для мене те, що більш за все викликає зневагу - це "світські леви" і "світські левиці", - сказав він.