МЗС Венесуели спростовує інформацію про смерть Чавеса

— 28 лютого 2013, 13:35

Як повідомляє РИА Новости із посиланням на телеканал СNN Chile, у середу колишній посол Панами при Організації американських держав Гільєрмо Кочес заявив про наявну у нього конфіденційну інформацію, відповідно до якої у президента Венесуели Чавеса 30 грудня була зафіксована смерть головного мозку.

За його словами, минулого тижня Чавеса доправили з Гавани до Каракаса, тому що відключати його від апарату штучного дихання на Кубі влада не хотіла. Він також заявив, що Чавеса нібито відключили від системи життєзабезпечення кілька днів тому.

[L]Представники МЗС Венесуели заявили, що "ця версія не відповідає дійсності", і наразі президенту Венесуели надається все необхідне лікування.

Чавес протягом двох місяців проходив лікування на Кубі після онкологічної операції, за цей час його жодного разу не показали по телебаченню. Минулого тижня він був несподівано доставлений у військовий госпіталь Каракаса з Гавани, перед цим влада опублікували його фотографії з медичної палати, де він зображений разом з дочками.

Кочес, в свою чергу, називає всі ці свідоцтва фальшивкою.

Реклама:

Головне сьогодні