Тест

Засновник Google назвав Google Glass "марними шматками скла"

"Просто стоїш і смикаєш в руках даремний шматок скла", - так Брін описав користувачів смартфонів під час спілкування з аудиторією на конференції "Технології, розваги, дизайн" ("Technology Entertainment Design").

Крім цього, творець Google використовував стосовно популярних гаджетів термін "emasculating", який можна перекласти як "позбавляє бажання або можливості що-небудь робити", пише Lenta.ru.

Разом з тим, частка доходів від мобільних пристроїв в загальному прибутку Google зростає - якщо в 2011 році доходи від смартфонів становили близько семи відсотків від загальних, то в 2012 ця цифра піднялася до 16 відсотків. В абсолютному вираженні доходи від мобільного ринку потроїлися - з 2,5 до восьми мільярдів доларів.

[L]На конференції Google знову представила окуляри Glass, які, за заявою Бріна, розширять можливості користування смартфонами. Окуляри доповненої реальності під управлінням Android оснащені камерою і управляються голосовими командами.

Для виходу в інтернет Google Glass потрібно прив'язати смартфон або планшет. Як заявив Брін, він уже 15 років займається розробкою технології пошуку, яка б показувала потрібну інформацію без запитів від людини. На думку підприємця, Google Glass - перший пристрій, здатний це робити.

Раніше Google заявила про запуск програми відкритих випробувань Glass. Відібрані претенденти зможуть отримати прототип пристрою за півтори тисячі доларів.

Поява окулярів на полицях очікується в 2013 році. Їх ціна, як заявив Брін, буде нижче вартості прототипів. 27 лютого на інтернет-аукціоні eBay було закрито оголошення про продаж пари окулярів Glass, які продавець нібито мав намір отримати в рамках програми випробувань. На момент припинення торгів, ставки досягли 16 тисяч доларів.