Засновник Google назвав Google Glass "марними шматками скла"

— 28 лютого 2013, 16:43

"Просто стоїш і смикаєш в руках даремний шматок скла", - так Брін описав користувачів смартфонів під час спілкування з аудиторією на конференції "Технології, розваги, дизайн" ("Technology Entertainment Design").

Крім цього, творець Google використовував стосовно популярних гаджетів термін "emasculating", який можна перекласти як "позбавляє бажання або можливості що-небудь робити", пише Lenta.ru.

Разом з тим, частка доходів від мобільних пристроїв в загальному прибутку Google зростає - якщо в 2011 році доходи від смартфонів становили близько семи відсотків від загальних, то в 2012 ця цифра піднялася до 16 відсотків. В абсолютному вираженні доходи від мобільного ринку потроїлися - з 2,5 до восьми мільярдів доларів.

[L]На конференції Google знову представила окуляри Glass, які, за заявою Бріна, розширять можливості користування смартфонами. Окуляри доповненої реальності під управлінням Android оснащені камерою і управляються голосовими командами.

Для виходу в інтернет Google Glass потрібно прив'язати смартфон або планшет. Як заявив Брін, він уже 15 років займається розробкою технології пошуку, яка б показувала потрібну інформацію без запитів від людини. На думку підприємця, Google Glass - перший пристрій, здатний це робити.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше Google заявила про запуск програми відкритих випробувань Glass. Відібрані претенденти зможуть отримати прототип пристрою за півтори тисячі доларів.

Поява окулярів на полицях очікується в 2013 році. Їх ціна, як заявив Брін, буде нижче вартості прототипів. 27 лютого на інтернет-аукціоні eBay було закрито оголошення про продаж пари окулярів Glass, які продавець нібито мав намір отримати в рамках програми випробувань. На момент припинення торгів, ставки досягли 16 тисяч доларів.

Реклама:

Головне сьогодні