У Новій Гвінеї спалили 20-річну дівчину, звинувачену у чаклунстві

— 8 лютого 2013, 09:01

Про це повідомляє місцева преса, яку цитує Бі-бі-сі.

Родичі хлопчика, якого нібито хотіла вбити 20-річна Кепарі Леніата, роздягли її, зв'язали і облили бензином. Потім вона була кинута у вогонь на очах у сотні людей.

Поліція і пожежники виявилися безсилі перешкодити цьому.

Голова місцевої поліції, підполковник Кайгло Амбані заявив, що поліція розглядає інцидент як вбивство і збирається заарештувати винних.

У віддалених провінціях Папуа-Нової Гвінеї відомі випадки, коли в смертях і незрозумілих хворобах людей звинувачують "чаклунів". В останні роки було опубліковано кілька повідомлень, які розповідають про те, як звинувачених у чаклунстві - як правило, жінок - вбивали.

У 2009 році, після серії подібних вбивств голова Комісії з конституційної та законодавчої реформи сказав, що звинувачення в чаклунстві використовувалися як привід, щоб виправдати вбивства, і закликав до посилення покарань.

Єпископ Девід Пізо заявив, що вбивств за обвинуваченням у чаклунстві стає все більше і закликав уряд "створити закон, який зупинить цю практику".

Посольство США в Папуа-Новій Гвінеї засудило "звіряче вбивство" і "широко поширену практику гендерного насильства".

"Немає жодних виправдань такого роду насильства. Ми сподіваємося, що будуть виділені належні ресурси для виявлення, кримінального переслідування та покарання винних у вбивстві Кепарі Леніати", - заявляє посольство.

Реклама:

Головне сьогодні