Протягом тижня в Україні буде дощ і сніг

— 11 березня 2013, 12:57

Про це під час брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, повідомили в прес-службі МНС.

З його слів, 11-14 березня на території України утримуватиметься практично однакова погода: невеликі й помірні опади, на заході та півночі у вигляді мокрого снігу, а в південних, центральних і східних областях у вигляді дощу.

Вночі температура становитиме -1...-6 градусів, вдень 0...+5. На півдні, частково в центрі й на сході температура вночі +1...+6 градусів, вдень +10...+15 градусів.

Водночас увечері 14 березня Гідрометцентр прогнозує ускладнення погодних умов, пов'язане із проходженням глибокого і активного циклона з Балканського півострова.

У зв'язку з цим 14 березня на заході пройдуть інтенсивні снігопади, які будуть супроводжуватися штормовим вітром 15-20 м/с, інколи пориви вітру сягатимуть 25 м/с. Фактично найскладніша ситуація прогнозується у західних областях.

15 березня проходження циклона буде відчуватися на всій території України, у більшості регіонів очікується дощова погода. Температура на півдні, частково в центрі та на сході України становитиме +3...+8 градусів вночі, +10...+15 градусів вдень і в Криму до +20 градусів.

Кульбіда також звернув увагу, що після проходження циклона з 16 березня в Україну прийде холодне арктичне повітря, яке спровокує суттєве похолодання.

На заході вночі температура становитиме -10...-15 градусів, вдень -3...-8 градусів, в інших областях -3...-8 градусів вночі, 0...-5 градусів вдень. У Криму утримуватимуться позитивні температури.

Він також додав, що у Києві до 15 березня погода не зміниться, час від часу ітиме невеликий мокрий сніг. Температура вночі -2…-5 градусів та близько 0 градусів вдень. Уже на наступний день опади і вітер посиляться. 16-18 березня температура коливатиметься в межах -8…-10 градусів вночі та -3…-5 градусів вдень.

Реклама:

Головне сьогодні