Обід із суші еквівалентний двом сендвічам - вчені

— 12 березня 2013, 12:53

Про це йдеться у книзі дієтолога Рейчел Беллер "Їжте, щоб схуднути та перемогти" (Eat To Lose, Eat To Win).

За словами дієтолога, "легкий суші-ланч" може означати перевищення дози калорій та вуглеводів, цитує її The Daily Mail.

Наприклад рол "Каліфорнія" (складається з рису, авокадо, риби та майонезу) дорівнює двом сендвічам із крабовими паличками, авокадо та овочей.

Обід із суші складається, як правило, з 2-3 ролів, що приблизно складає 1500 калорій. Таким чином, можна легко зрозуміти, наскільки ми помиляємося, що їмо здоровий та низькокалорійний обід.

Багато хто у Британії вірить у те, що їсти суші - значить дотримуватися рекомендацій уряду про вживання риби для здоров'я. Утім, мало хто знає, що у суші знаходиться дуже мало протеїну, не дивлячись на їхню немаленьку вартість.

Експерти зі здоров'я також кажуть, що порція риби має складати 140 грамів. Однак, кількість риби в ролі Каліфорнія складає лише 5 грамів.

Таким чином, щоб отримати правильну для здоров`я порцію, потрібно з'їсти 28 шматків суші.

Крім того, кожен рол складається із спеціального клейкого рису, який іноді складає 75% суші. Він проходить спеціальну обробку, при якій втрачає вітаміни, мінерали та клітковину. Цей рис готується із додаванням цукру. Тож, обід із суші містить багато вуглеводів та цукру.

Суші також має велику кількість солі - рис для суші готується із додаванням солі, а також сіль міститься в соєвому соусі. Це саме стосується і копченої чи засоленої риби.

Зазначимо, що одна чайна ложка соєвого соусу містить 3 грами солі, що становить майже половину денної норми із вживання солі.

Як висновок, видання зазначає, що суші може бути гарним інгредієнтом для тих, хто дотримується безглютенової дієти.

Реклама:

Головне сьогодні