Папа Римський Франциск може відвідати Україну - кардинал Гузар

— 14 березня 2013, 14:23

"З того, що я знаю, це - людина без претензій. Він розважливий, побожний, відрізняється простотою. У сьогоднішньому світі це дуже-дуже необхідні якості", - сказав Гузар, якого цитує Інтерфакс.

Відповідаючи на питання про те, чи може новий Папа Римський приїхати в Україну, кардинал відповів, що це не виключено, оскільки раніше він був знайомий і мав гарні стосунки з українцем Степаном Чміль.

"Сьогоднішній Папа має поняття про Україну і, я думаю, що можна сподіватися, що він відвідає Україну", - підкреслив Гузар.

Він також розповів історію про те, як одного разу в Римі на папському синоді зустрівся з тоді ще кардиналом Бертольдіо. "Він подивився на мене, сам з Аргентини, а мені каже: "Слава Ісусу Христу (українською мовою)", - сказав кардинал.

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу того, наскільки важко буде Папі Франциску на цій посаді, кардинал відповів: "Бути Папою ніколи не було легко, завжди існує багато проблем".

Крім того, Гузар зазначив, що Франциск з іншого середовища, він не є європейцем, а є вихідцем з Латинської Америки.

"Немає сумніву, що він тепер, прийшовши в Рим і ставши Папою, повинен дивитися на цілий світ, проте, безумовно, він буде дивитися очима людини з Латинської Америки", - вважає він.

Реклама:

Головне сьогодні