Новим смартфоном можна керувати очима

— 15 березня 2013, 13:41

В основу смартфона лягла попередня модель S3, що опинилася неймовірно успішною: по всьому світу було продано більше 40 млн таких пристроїв, пише Бі-Бі-Сі.

На церемонії презентації, що пройшла в Нью-Йорку, була також продемонстрована здатність вбудованої камери телефону одночасно знімати фото і відео.

Аналітики розглядають південнокорейську фірму як основного конкурента Apple, домінуючу зараз на ринку мобільний пристроїв.

У продаж Galaxy S4 має надійти наприкінці квітня. Планується, що смартфон будуть підтримувати 327 мобільних операторів в 155 країнах.

ВІДЕО ДНЯ

З усіх новинок телефону по-справжньому революційною є технологія, що дозволяє управляти пристроєм, навіть не торкаючись до нього. Наприклад, користувач може поставити програвати відео на паузу, просто відвівши погляд від екрану.

Крім того, смартфон аналізує положення зап'ястя і напрям погляду користувача і в міру читання сам гортає вниз електронні листи або інтернет-сторінки.

"Це дуже розумно, - говорить експерт в області телекомунікації uSwitch.com Ернест Доку. - Для людей, затиснутих в поїзді в годину пік, або просто для любителів футуристичних технологій ця нова функція зробить Galaxy S4 видатним смартфоном на ринку подібних пристроїв".

Презентація нового смартфону

Однак Чарльз Голвін з компанії Forrester Research вважає, що велика кількість нововведень може відлякати деяких потенційних покупців.

"Велике питання в тому, чи багато з цих новинок люди зможуть користуватися насправді, - сказав він в інтерв'ю Бі-бі-сі. - Безсумнівно тут є багато цікавих технологій та інноваційних розробок, але я не впевнений, чи зацікавлять вони людей".

"Функція, що дозволяє додати власне зображення на фотографію, яку ти робиш для іншої людини - мені здається, це вже якось занадто наворочено", - вважає експерт.

"Однак з точки зору відео, ця ж функція дозволяє в процесі відеочату одночасно показати співрозмовнику і себе, і те, що ти бачиш - і ось це вже не наворот", - додає він.

Samsung також оголосила про запуск сервісу Hub, аналогічного сервісу Cloud від компанії Apple, який дозволяє зберігати інформацію "на хмарі" - зовнішніх серверах компанії - і отримувати до неї доступ з будь-якого місця і з будь-якого пристрою виробництва Samsung.

Камери телефону, розташовані на різних сторонах, можуть працювати одночасно, змішуючи зображення, щоб фотограф не залишався за кадром.

Основна камера на задній панелі телефону знімає з роздільною здатністю до 13 мегапікселів, фронтальна камера - до 2 мегапікселів.

Смартфон важить 130 г, його товщина - 7,9 мм, що робить його трохи тоншим і легшим, ніж S3.

Роздільна здатність дисплея, який досить незначно збільшився в розмірах у порівнянні з попередньою моделлю, доведено до 441 пікселя на дюйм.

Втім, як і передбачали експерти, велика частина презентації була приділена програмному забезпеченню нового телефону, а не його фізичним характеристикам.

Усі фото The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні