Правила роботи в домені .сom.ua зміняться з 1 квітня

— 15 березня 2013, 19:03

Про це йдеться в повідомленні адміністратора доменних імен компанії Hostmaster, оприлюдненому в п'ятницю, пише Інтерфакс.

"Новий регламент взаємодії реєстраторів з адміністраціями доменів базується на технології EPP (Extensible Provisioning Protocol). Перетворення покликані підвищити якість обслуговування доменних імен, а в перспективі - запропонувати реєстрантам нові послуги", - наголошується в повідомленні.

Нові правила розширюють повноваження реєстраторів. Зокрема, створення доменних імен та їх видалення, внесення інформації про права на доменне ім'я здійснюватиме виключно реєстратор, а адміністратор тільки фіксуватиме дії в доменному реєстрі.

При цьому адміністратор підвищує вимоги до реєстратора. Так, для повноцінної роботи останній повинен мати автоматизовану систему реєстрації доменних імен, сумісну з технологією EPP, і сайт, призначений для обслуговування клієнтів. Також реєстратори повинні будуть пройти тестування для виявлення їхньої готовності працювати за новим протоколом.

Публічний домен .сom.ua є одним із найбільших у зоні .UA, в ньому делеговано 280 тис. доменних імен, що становить майже 40% від їх загальної кількості.

За даними Hostmaster, загалом у .UA близько 707 тис. доменних імен, третина яких обслуговується за новим протоколом. Решта перейде на EPP до кінця поточного року.

Реклама:

Головне сьогодні