Справжня весна прийде лише на початку квітня

— 18 березня 2013, 12:33

Про це на брифінгу в понеділок розповів директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє "Інтерфакс".

"Будемо вважати, що найбільш низькі температури повітря протягом наступних днів уже спостерігатися не будуть. З 19 по 23 березня в Україні буде відзначатися поступове збільшення температури, в більшості регіонів України температурний режим вночі становитиме від 2 до 9 градусів морозу, а вдень від 1 до 6 тепла", - розповів Кульбіда.

При цьому він зазначив, що у зв'язку з проходженням атмосферних фронтів через територію України, будуть випадати опади - спочатку у вигляді мокрого снігу, потім - з переходом в дощ. Більше мокрого снігу буде в західних і північних областях.

Микола Кульбіда розповів, що з 24 по 28 березня в Україну прийде нова хвиля холодного повітря, це буде пов'язано з проходженням через територію країни ще одного циклону.

Температура повітря знову знизиться до 6-11 градусів морозу в західних та північних областях, і до 2-7 градусів нижче нуля в інших регіонах України. Цей циклон принесе з собою сніг в західні і північні області України.

"Можна підбити підсумок, що весна цього року, на жаль, спізнюється, і до кінця березня навряд чи можна чекати середньодобової температури вище 0 градусів", - підсумував Микола Кульбіда

Він зазначив, що більш-менш активне підвищення температури повітря в Україні почнеться в першій декаді квітня.

Реклама:

Головне сьогодні