Американка створила портрет Папи Бенедикта XVI з кондомів

— 21 березня 2013, 11:55

Ідея створити картину з кондомів прийшла до мисткині в 2009-му, коли Бенедикт XVI заявив, що використання презервативів не лише на зарадить, а й погіршить ситуацію з захворюваністю на СНІД у Африці.

Про це пише The Huffington Post.

"Я подумала, отакої. Я повинна щось зробити", - пригадує 25-річна Джонсон.

Свою роботу художниця назвала "Яйця Бенедикт". На неї пішло 17 тисяч різнокольорових презервативів та 270 годин роботи. Нікі навіть підрахувала: 135 годин вона розпаковувала кондоми та розправляла їх, і ще 135 годин - по одному закріплювала на сітчастому каркасі.

Свої творінням авторка висловлює засудження позиції церкви відносно контрацепції та закликає до відкритішого обговорення проблем сексуального здоров'я.

"Те, що людей це сердить, здається мені цікавим. Хтось сказав, що, якби я зробила портрет Мухаммеда, мене б забили камінням чи щось таке. Я просто подумала, яка ж хороша річ у цій країні те, що ми маємо свободу висловлювання і можемо виступати за те, в що віримо", -каже Нікі.

"Кондоми - це не та річ, яку люди зазвичай вивалюють напоказ у себе вдома чи відкрито обговорюють із дітьми.. Гадаю, цей портрет демістифікує кондом та відкриває його відношення до чогось іще, крім просто сексу", - зазначає авторка.

Те, що презервативи, з яких зроблена картина, різнокольорові, робить її "дуже схожою на веселку". Джонсон сподівається, що глядачі помітять його красу та здобудуть натхнення для змін у своєму житті.

Реклама:

Головне сьогодні