Загинув художник Владислав Мамишев-Монро

— 21 березня 2013, 14:42

На початку березня Владислав Мамишев-Монро відправився на острів Балі, який вважав своїм домом, і де багато жив протягом останніх років, пише ArtUkraine.

В одному зі своїх останніх постів в facebook художник написав, що повертається на Балі розшукувати свою улюблену собаку, зниклу рік тому.

З осені 2012 року художник жив у Києві і Москві.

У грудні в московському "Політеатре" відбулася прем'єра вистави "Полоній" за п'єсою Вільяма Шекспіра "Гамлет" з художником в головній ролі.

До 4 квітня в рамках 8 Московської міжнародної бієнале Мода і Стиль у фотографії в мультимедіа-Арт музеї в Москві проходить виставка Владислава Мамишева-Монро "Полоній", підготовлена ​​у співпраці з фотографом Григорієм Поляковський і створена за мотивами цього спектаклю.

Владислав Мамишев-Монро. Фото з Facebook

Довідка РИА Новости: Мамишев-Монро народився 12 жовтня 1969 року в Ленінграді. У 1986 році він закінчив літературну школу № 27 (клас Веніаміна Каверіна). У 1986 почав працювати з арт-групою "Нові художники" Тимура Новикова. З 1987 по 1989 рік служив художником і керівником дитячого клубу в Радянській армії на космодромі Байконур.

Він – автор фото, колажів і робіт з новими медіа, відомий своєю любов'ю до різного роду містифікацій.

Так, в ході своїх знаменитих перформансів він часто перевтілювався у відомих людей.

Найчастіше художник вибирав образ Мерілін Монро. Серед зіграних ним персонажів також Айседора Дункан, Катерина II, Адольф Гітлер, Мадонна, Іван-царевич, Дракула і багато інших.

Псевдонім Влад Монро або Мамишев-Монро закріпився за художником після "Піратського телебачення", створеного спільно з Юрісом Лісником і Тимуром Новіковим. У 2000 році Мамишев-Монро звернувся до образу кінозірки Любові Орлової.

Він – лауреат премії Кандинського-2007 у номінації проект року за свій варіант фільму "Волга-Волга", створений спільно з режисерами Павлом Лабазовим і Андрієм Сильвестровим.

Реклама:

Головне сьогодні