Наші золоті традиції

— 26 березня 2013, 15:52

Можливо, хтось і не погодиться, та я чітко впевнений, чим більше традицій в сім'ї, тим вона міцніша. І не тільки для тісного взаємозв'язку чоловік-жінка-діти, а й для зв'язку між поколіннями. Розповім про деякі закони в моїй сім'ї - наші золоті традиції.

Коли на світ з'являється новий член сім'ї, і не важливо чи то дівчинка, чи хлопчик - чоловік обов'язково дарує жінці, молодій мамі каблучку, обираючи її самостійно, без підказок, на свій смак. Ці золоті обручки немов захищають маму і дитину, ми в це щиро віримо. Для новонародженого немовляти обов'язковим подарунком є золотий хрестик. На свій перший день народження кожна дитина від сім'ї отримує в подарунок ланцюжок, і ту ниточку, на якій дитинча носило хрестик свій перший рік життя, ми складаємо в конверт з усіма іншими дорогими нам речами.

З другого року життя сильна половина нашого роду більше не бере участь в традиціях в якості отримувачів подарунків, зате наші дівчатка й надалі будуть обожнювати найяскравіші ювелірні вироби.

Ось і настав час прикрашати вушка, а це означає, що на три рочки маленьким принцесам потрібно купити сережки. На шкільний випускний - браслет. А на весілля мама передає своїй дочці чи невістці каблучку, котру чоловік подарував їй в честь народження дитини. Все решта - кулони, брошки, булавки, ми також даруємо, але все те що перераховане вище повинно бути обов'язковим.

Ця традиція вже три покоління існує в нашій сім'ї, так було в родині мого дідуся і бабусі, моїх батьків, в моїй родині та родині моєї сестри. Доречі, хоч всі наші подарунки незмінно золоті, та модні тенденції прослідковуються і по ним - у наших донечок з'явилися прикраси з білого, та навіть зеленого золота.

ВІДЕО ДНЯ

Та й будь-який ювелірний магазин на сьогоднішній день може запропонувати Вам різну форму сережок, каблучок, ланцюжків та хрестиків, прикрашених різним дорогоцінним камінням.

Відмічу, що сам процес вибору прикрас останнім часом став набагато простішим, це зв'язано з появою інтернет магазинів, завдяки яким не потрібно обходити всі ювелірні магазини міста в пошуках душевного подарунку.

Адже запропоновані каталоги з професійними фото дозволяють спокійно і уважно роздивитися всі деталі, і обрати найдостойніше. При бажанні, можна підібрати подарунок, відповідно до знаку зодіаку, та навіть виготовити ювелірний виріб по індивідуальному замовленню.

Нашу традицію переймають наші друзі, а від них і їхні друзі, адже золоті подарунки, як ніщо інше передають любов. В нашій сім'ї розлучень немає!

Реклама:

Головне сьогодні