Власниця магазину ввела плату за "споглядання" продуктів

— 27 березня 2013, 15:11

Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням на Brisbane Times.

За словами господині торгової точки по імені Джорджина (прізвище вона попросила не називати), її час і старання коштують грошей, і вона не має наміру виконувати "громадські роботи або займатися благодійністю".

Власниця магазину, розташованого в передмісті Брісбена, зізналася, що відвідувачі часто приходять, консультуються у неї з питань вибору того чи іншого товару, а отримавши відповідь, йдуть в інші магазини або замовляють продукти онлайн.

Як зазначила Джорджина, такі справи наштовхнули її на думку ввести "штраф" за перебування в магазині без покупки.

При цьому вона підкреслила, що сама ідея брати плату за розглядування товарів належить не їй, і інші магазини це теж практикують, але поки не встигли вивісити застережні таблички. На магазині Джорджіни така табличка є: "Ми беремо плату в розмірі п'яти доларів з відвідувачів, що прийшли "просто подивитися". При купівлі товару внесок списується".

Власниця торгової точки продуктів без глютену заявила, що в цілому її ініціатива нікого особливо не бентежить, повідомивши, однак, що її сторінку в Facebook атакували "тролі". Але, як підкреслила Джорджина, на них вона уваги не звертає, адже вони переважно юні американці, до яких їй немає справи.

Людям, хворим на целіакію, протягом всього життя забороняється вживати в їжу хліб, макаронні та кондитерські вироби, ковбаси, паштети, сухарі, печиво та багато іншого. Існують фірми, що спеціалізуються на виробництві спеціальних аглютенових продуктів.

Реклама:

Головне сьогодні