Помер актор і режисер Валерій Золотухін

— 30 березня 2013, 11:57

Він пішов із життя на 72-ому році життя в Російському центрі рентгенорадіології, де намагався побороти серйозну хворобу, яка змусила його залишити пост голови Театру на Таганці.

Очікується, що прощання з Валерієм Золотухіним відбудеться 1-2 квітня. Він буде похований на Алтаї, так заповідав сам актор, повідомляють Вести.ru.

У зв'язку з трагедією в Театрі на Таганці скасовані найближчі спектаклі: "Горе від розуму" повинен був відбутися в суботу, "Тартюф" - в неділю.

Валерій Золотухін народився 21 червня 1941 року в селі Быстрый исток Алтайського краю. У 1963 році закінчив ГІТІС. Через рік прийшов у Театр на Таганці. Крім театральних ролей, Валерій Золотухін відомий завдяки своїй грі в кіно, в тому числі в таких картинах як "Господар тайги", "Бумбараш", "Пропажа свідка" та інші.

Після відходу з Таганки Юрія Любимова, Валерій Золотухін посів посаду директора театру з повноваженнями худрука. На початку березня лікарі виявили у нього пухлину мозку. Небезпечний діагноз змусив Валерія Золотухіна покинути театр і лягти до лікарні.

Реклама:

Головне сьогодні