Керівник Нацкомісії з моралі про "білі комірці": ці люди небезпечніші за державних чиновників

— 5 квітня 2013, 11:56

Про це під час чату на "Телекритиці" розповів голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький.

"Інтернет-асоціація виступає за саморегулювання, ми також. Я таких прохань підписую дуже багато. Не думаю, що було би більше до вподоби вилучення державою серверів та закриття ресурсів. Ми всі відповідальні перед нашим майбутнім. Думаю, краще, коли реагує громадська організація, адже в Youtube є щось на зразок ІнАУської "Скарги юй"", - пояснив Костицький.

[L]Як відомо, голова правління ІнАУ Тетяна Попова в коментарі "Телекритиці" висловила думку, що НЕК займається марною роботою.

"Люди чотири дні за бюджетні кошти дивилися YouTube. Їм нема що робити? Краще б вулиці від снігу поприбирали - було би більше користі суспільству", - зауважила вона.

Відповідаючи на запитання про реакцію асоціації, Костицький відповів: "Це дуже красномовна ілюстрація готовності типового представника "білих комірців" до діалогу з державою, до саморегулювання у сфері захисту суспільної моралі. Я вже казав, що "білі комірці" - це високооплачувані чиновники від медіа, для яких немає нічого іншого, крім бажання виправдати свої високі зарплати перед власниками медіа".

ВІДЕО ДНЯ

"Ці люди небезпечніші за державних чиновників, на котрих можна знайти управу через закон про корупцію, або народного депутата, або за допомогою приватних ЗМІ", - пояснив він.

Відповідаючи на запитання про судові позови до ЗМІ, Костицький повідомив, що "ми постійно в процесі судових спорів". При цьому він додав, що Нацкомісія не програла ще жодного суда.

Реклама:

Головне сьогодні