Франція дозволила одностатеві шлюби

— 11 квітня 2013, 10:29

Дебати тривали чотири дні.

Перша стаття законопроекту, яка вважається найбільш важливою, оскільки передбачає можливість укладання шлюбу одностатевими парами, була прийнята "без змін", - тобто в тій же версії, в якій законопроект був схвалений раніше нижньою палатою французького парламента, пише Бі-бі-сі.

Це означає, що стаття законопроекту прийнята остаточно. Повний звід статей законопроекту, ще повинен буде пройти остаточне затвердження Сенатом. Однак більшість експертів вважає, що, після прийняття першої статті, інше - вже формальність.

За першу статтю голосувало абсолютнв більшість представників лівих партій - соціалісти, комуністи і ліві радикали. Більшість тих, що утрималися - члени правоцентристський партії "Союз за народний рух" (СДН), яку раніше очолював Ніколя Саркозі.

Законопроект був схвалений переважною більшістю голосів у Національній асамблеї Франції 12 лютого після двох тижнів дебатів. У Сенаті правоцентристи дали вирішальний справжній бій.

Дискусія розгорнулася навколо визначення поняття "шлюб" в енциклопедичному словнику видавництва Larousse.

У Франції цей словник вважається найавторитетнішим виданням з граматики, орфографії та тлумаченню французьких слів. У видавництві завбачливо подбали про те, щоб змінити трактування поняття "шлюб" у світлі першої статті обговорюваного законопроекту.

Реклама:

Головне сьогодні