Набули чинності нові правила дорожнього руху. Фото нових знаків

— 15 квітня 2013, 10:55

Дорожні знаки матимуть переваги над дорожньою розміткою, передаєТСН.

[L]Нових дорожніх знаків у Державтоінспекції нарахували 11, і вони переважно інформаційні: "аеропорт", "залізничний вокзал", "автовокзал", "відеофіксація порушень" тощо.

До покажчиків об'їзду додають переклад англійською і запроваджують знак щільної забудови, який встановлюватимуть у місцях, де потрібно скидати швидкість до 60 км.

Серед новацій також є табличка червоного кольору, яка попереджатиме про нову розв'язку попереду або про нові дорожні знаки.

Також в правила будуть введені нові поняття: "острівець безпеки", "газон", "денні ходові вогні", "маневрування", "регулювальник" і "удосконалене покриття".

Передбачено також і посилення вимог до автівок з розпізнавальним знаком "Діти".

Водії, які рухаються суміжною смугою, повинні зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися для запобігання наїзду на дітей, які виходять з автобуса.

Найсуттєвішою новацією стало обов'язкове використання ближнього світла фар поза населеним пунктами у період із 1 жовтня по 1 травня. У цьому пункті у міліції наслідували європейській досвід.

Як зазначають у ДАІ, загалом нововведення стосуються застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, впровадження європейських зразків дорожніх знаків і дорожньої розмітки.

Фото з сайту Державтоінспекції

Реклама:

Головне сьогодні