Дитина, хвора на ДЦП, встала на ноги, дякуючи ботоксу

— 15 квітня 2013, 14:34

Маленький Ейден Фаррелл народився з важким захворюванням. Він не міг розігнути ноги без болю.

Батьки хлопчика стали шукати можливості вилікувати сина і до свого здивування з'ясували, що ботокс може допомогти, пишуть Вести.ru із посиланням на New York Daily News.

Ін'єкції, які використовують у косметології для боротьби зі зморшками, допомагають розслабити м'язи, а також блокують нервові імпульси. Тому дитина може пересуватися самостійно, не відчуваючи болю з кожним кроком.

Мати малюка, 31-річна Сара Фаррелл, зазначає: "Я й уявити не могла, що побачу, як Ейден робить перші самостійні кроки".

За словами жінки, їй все одно, що за препарат використовується для лікування - головне, щоб це допомагало.

Ейден народився недоношеним, при народженні він важив трохи більше кілограма. Якби малюка вчасно не підключили до апарату штучної вентиляції легенів, він би не вижив. А у віці восьми місяців малюк спробував сісти і не зміг цього зробити. Тоді батьки забили тривогу.

"Коли нам сказали, що у Ейдена дитячий церебральний параліч, і він ніколи не зможе ходити, ми горювали цілими днями. Особливо спостерігаючи за іншими нашими дітьми, за тим, як вони бігають по будинку", - розповіла Сара.

По мірі того, як Ейден підростав, хвороба прогресувала, так що хлопчик вже не міг розігнути ноги. Він плакав від болю під час сеансів фізіотерапії.

Батько хлопчика знайшов в інтернеті клініку, яка пропонувала лікування ботоксом.
Чоловік зізнався: він не одразу повірив у те, що таке взагалі можливо. І все ж батьки вирішили спробувати такий спосіб. Щоправда, лікарі попередили їх, що успіху вдається домогтися лише в 50% випадків.

18 місяців родина стояла на черзі, очікуючи лікування. Потім хлопчик пройшов курс, що включає 12 ін'єкцій. Результат лікування перевернув все життя британської родини: хлопчик, нарешті, зміг стояти на ногах без чужої допомоги і самостійно крокувати, тримаючись за спеціальні ходунки.

Тепер батьки Ейдена планують відправити хлопчика на різотомію. Ця хірургічна операція дасть надію на одужання.

Утім, експерти відзначають, що ботокс діє лише протягом 4-6 місяців, а потім спазми повертаються. Лікарі пояснюють, що підвищена спастичність м'язів - тільки один із проявів хвороби. У цілому ж ДЦП - це захворювання, що виникає в результаті ураження головного мозку, і на сьогоднішній день вилікувати його неможливо, можна тільки поліпшити рухові здібності пацієнта.

Реклама:

Головне сьогодні