Оголошені переможці Пуліцерівської премії

— 16 квітня 2013, 11:07

У номінації "За службу суспільству" нагороду отримало видання The Sun Sentinel за розслідування перевищення швидкості руху полісменами у позаробочий час. Як з’ясували журналісти, 800 полісменів з різних агенцій не дотримують правил, пише The New York Times.

У номінації "Гарячі новини" нагоду отримали журналісти видання The Denver Post за висвітлення стрілянини у кінотеатрі "Аврора" минулого липня. Журналісти використовували соціальні медіа, фото, відео для своїх репортажів.

Перемогу за "Журналістське розслідування" здобули журналісти The New York Times. Нагороду вони отримали за півторарічне розслідування того, як найбільша у світі мережа супермаркетів Wal-Mart використовує хабарі для того, аби отримувати дозволи і переваги перед конкурентами у Мексиці. Результатом роботи журналістів стала перевірка контролюючих органів Wal-Mart.

Ще одну нагороду журналісти The New York Times отримали за серію з 10 статей про роботу компанії Apple, у тому числі про умови, в яких виробляються в Китаї популярні телефони iPhone.

У номінації "Місцевий репортаж" нагороду отримало видання The Star Tribune (Міннеаполіс). Журналіст видання з’ясовував причини різкого зростання смерті малюків за останні 5 років у дитячих установах Міннесоти.

Нагороду у номінації "Національний репортаж" отримали журналісти видання InsideClimate News (Бруклін) за висвітлення екологічних проблем. Саме видання InsideClimate було засновано менше шести років тому і фінансується читачами і благодійниками, спеціалізується на темах зміни клімату .

Перемогу "За міжнародний репортаж" отримав Девід Барбоза з The New York Times. Попри сильний тиск з боку Китайських посадовців, його стаття про корупцію у вищих ешалонах китайської влади таки була опублікована.

Ще одну нагороду журналіст The New York Times Джон Бранч отримав за статтю про смертоносні сходження лавин на Вашингонських каскадах. У статті на понад 17 тисяч слів журналіст описав трагедію і пояснив її причини з наукової точки зору. Крім того, у статтю були додані фото-матеріали, графіка, а на сайті видання можна було переглянути відео.

"Пуліцер" за авторські колонки отримав Брет Стефенс з The Wall Street (журналіст писав свої думки з приводу міжнародної політики).

За "Критику" нагороду отримав журналіст The Washington Post Філіп кеннікотт за свою арт-критику.

За редакційні статті відзнаку отримало видання "The Tampa Bay Times" (статті стосувались додавання фтори дів до питної води).

За фото з місця події нагороду отримали фотокори Associated Press за висвітлення громадянської війни у Сирії.

Грошова складова премії - 10 тисяч доларів США. Урочиста церемонія вручення премій традиційно відбувається в Колумбійському університеті в Нью-Йорку.

Ще одну нагороду отримав фотограф Agence France-Presse за фото двох сирійських солдатів на службі.

Реклама:

Головне сьогодні