Батьки написали Януковича листа через зменшення фінансування гуртків

— 16 квітня 2013, 13:43

Відповідні зміни заплановані з 1 вересня 2013 року Міністерством фінансів.

Відомство пропонує серед іншого "встановлення економічно обґрунтованої, на рівні, не нижчому за собівартість, плати за навчання дітей в школах естетичного виховання" та "оптимізацію загальної кількості годин навчальних планів в школах естетичного виховання з метою зменшення їх кількості"

"Запровадження даних змін може призвести до фатальних наслідків для усієї системи початкової мистецької освіти, яка, до речі, була і є найкращою системою навчання у всьому світі і привести цю систему до повної руйнації або й навіть зовсім її знищити", - вважають батьки.

"Скоротити навчальні плани (кількість годин навчання з різних мистецьких предметів ) і перевести їх на повну батьківську оплату означає не тільки обмежити можливість дитини всебічно і творчо розвиватись, а також позбавить дітей цих навчальних годин, бо батьки не будуть спроможні "купити" навчання", - пишуть батьки.

Вони зауважують, що плату за навчання не зможуть вносити батьки, у яких багато дітей, малозабезпечені сім’ї. діти-інваліди, сироти теж будуть позбавлені можливості отримувати Початкову мистецьку освіту.

Ці категорії дітей "за даними пропозиціями Мінфіну зовсім залишаються за межами будь – якого естетичного розвитку".

"Позбавлення дітей України можливості навчатись за невелику батьківську плату та за повноцінними навчальними планами, тобто закрити фінансування мистецької освіти з бюджету, є бомбою сповільненої дії", - пишуть батьки.

Адже ці діти можуть шукати спосіб провести свій вільний час на вулиці.

Реклама:

Головне сьогодні